En liten upptäckt

Jag satt igår en stund med min släktforskning och skulle redigera orter. En av mina anors föräldrar har ”försvunnit” så jag kartlägger noggrant alla hennes vistelseorter. Bland annat har hon vid ett flertal tillfällen bott i Skänninge på olika ställen.
Därför letade jag bland historisk kartor efter en karta kring år 1800 över Skänninge. För att få en uppfattning om hur dagens Skänninge överensstämmer med år 1795, som det nu blev som jag tyckte var tydligast, så jämförde jag med en karta från Eniro. Först var det jättesvårt men så upptäckte jag att man kan få x- och y-kordinaterna på Eniros kartfunktion vilket underlättade. Visserligen har jag ”Sveriges orter” där koordinaterna också finns men det blev lättare när man kunde se dem i sitt sammanhang så att säga.

Skänninge är både likt och olikt förstås. Kyrkan ligger på samma ställer och de största vägarna ifrån kyrkan verkar överensstämma. Naturligtvis är det större nu. Äntligen fick jag också klart för mig hur Allhelgona församling (Skänninge landsförsamling) såg ut.

Annonser
Published in: on april 25, 2008 at 9:16 f m  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://brizzlo.wordpress.com/2008/04/25/en-liten-upptackt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: