Intrasslad!

Nej, jag har inte slutat med släktforskning. Tvärtom, sedan en månad tillbaka har jag forskat intensivt men tyvärr bara trasslat in mig i diverse släkter som troligen inte är mina.

Det började med min ana Erik Jonsson i Nyckelby Västra Sten socken. Han levde mellan 1735 och 1766 i Nyckelby. Genom faddrar till hans barn förstod jag att han hade anknytning till Dikartorpet i Motala. Mycket riktigt hittar jag att han och flera av faddrarna är födda just i Dikartorpet i Motala. Dessutom så kommer en del av deras faddrar ifrån Nyckelby. Eriks far heter Jonas Svensson och var skomakare. Jag har tre eventuella fruar till Jonas men uppgifter om kvinnorna är överhuvudtaget väldigt knapphändiga.

En av fruarna hittade jag när jag försökte utröna vilken Nils i Nyckelby som var en av faddrarna 1702. Det fanns tre stycken vid den tiden. En av dem heter Nils Persson och 1701 vigs en Jonas Svensson med Maria Persdotter i Nyckelby. Det är det enda som står. Inget om vart han kommer ifrån och inget dräng resp piga. Nu är det så här att det finns ett antal Per också i Nyckelby och i min jakt på Marias anor så har flera släkter blivit utredda eller tilltrasslade för kyrkboken är ganska svårläst och på sina ställen helt oläslig.

Annonser
Published in: on september 8, 2010 at 8:07 f m  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://brizzlo.wordpress.com/2010/09/08/intrasslad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Numera vet jag att torpet Dikartorpet, ibland Dikarhemmet, tidigare hette Bränna. Ibland upptaget under kyrkan och ibland under Bergsätter. En dikare vid namn Per bodde där under en period och efter det blev det tydligen Dikartorpet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: