* Lämna meddelanden här!

Vill du lämna ett meddelande till mig så gör det här som en kommentar 🙂

Annonser
Publicerat on mars 8, 2008 at 6:12 e m  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://brizzlo.wordpress.com/lamna-meddelanden-har/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej! Snygg sida du har! Har inte sett den innan!!

  Har uppdaterat lite av mina anor. Såg även att du inte justerat ”det imponerande styrkeprovet” (som vi diskuterat tidigare) som ledde till Eric Carlssons benröta redan vid 38 års ålder… 😉

 2. Nej, jag har väl inte det. Jag beställde ett kvartals-abonnemang på SVAR så jag har koncentrerat mig på vad mantalslängderna kan ge. Nu har abonnemanget gått så nu kan jag ägnat mig åt lite annat också 😉

  Kul att du hittade hit och tack 🙂

 3. Hej, råkade ramla in här medan jag googlade runt lite. Jag äger och bor i N:e Bogetorp och är lite nyfiken på hur det har sett ut och ägts i äldre tider. Bogetorp dyker upp lite varstans, eftersom det tydligen både har varit en by och fastigheter med det namnet. Antoine/Antonius Melot (1580-1638) ser ut att vara det äldsta namnet, det är inte illa att hitta så långt tillbaks i tiden. Nu ska jag söka vidare, jag undrar varför kåken vänder baksidan ut mot vägen. Någon har ändrat på någonting någongång..

  Tack för titt & info!

 4. Tack för besöket!

  Antoine Melot är min äldsta ana som jag har hittat.
  Det låter intressant med ditt hus. Jag är själv ägare av ett soldattorp från 1889 i Stora Haddebo Västra Harg socken. 🙂

  /Britt

 5. Hej Britt!
  Nåt nytt om trädgårdsmästare Greberg? Har rotat runt på Karlbergs slott i Solna men inga bekanta namn i rullorna…annars odlades ju trädgårdar där kring 1790…lät lovande…

  • Hejsan!

   Nej, jag har inte hittat något mer. Precis 1790 blev ju Karlberg donerat till militären. Jag har leta i angränsande socknar, i Rotemannarkivet m m men inte hittat något alls 😦

   Man undrar ju vart sönerna tog vägen. Till faderns släkt eller dog de? Men jag har inte hittat någon dödsnot i Villberga. Sonen Johan nämns ju inte heller i moderns dödsnot.

   Jag undrar om inte namnet skall vara Griberg dessutom.

 6. Hej

  Mitt namn är Christian Rudolf och jag hittade dig och din blogg när jag Googlade runt på ”släktforskning”. Jag driver en blogg som heter Mjukvara.se där jag skriver om programvaror och webapplikationer för vanliga människor. Under två månaders tid, då och då, har jag sakta börjat gräva ned mig i släktforskning online. Ja inte så att jag släktforskar själv, utan snarare har jag försökt belysa släktforskning utifrån web och programperspektiv. Göra det lite mer tillgängligt för vanliga människor helt enkelt. Jag har nu kommit en bit på vägen och börjar greppa det en aning! Målet är att jag efter sommaren skall skriva en eller två rätt djupa artiklar på min blogg om online släktforskning.

  Anledningen till att jag tar kontakt är för att få veta mer hur vanliga släktforskare använder programvaror och webapplikationer och för att få lite feedback på det jag gjort hitintills. Jag har bloggat om Myheritage, Genline och familjeband. Du kan tex hitta blogposter här där jag försöker hjälpa människor komma igång:
  http://www.mjukvara.se/blogg/myheritage/
  http://www.mjukvara.se/blogg/genline-slaktforskning-online/
  http://www.mjukvara.se/blogg/familjeband-slaktforskning/
  orkar du läsa allt jag skrivit så hittar du min släktforskningskategori här: http://www.mjukvara.se/blogg/Kategorier/slaktforskning-pa-natet/

  Min fråga är lite flummigt ställd men jag vill gärna skriva intressant för de som är lite intresserade och jag behöver feedback och input. Tex kring
  Mer hur man använder programmen, tex tips som jag kan skriva om eller personligt, hur du använder dem?
  Vilka programvaror du tycker är bra och varför?
  Motivation till din släktforskning, vad får du ut av den?
  Saker du tycker jag missat?
  Tips på bra bloggare eller sidor i ämnet?
  Jag är väldigt öppen för kritik och feedback

  Du har säkert en hel del annat att göra men jag blir glad om du tar dig tid att titta, läsa fundera lite och kanske skriva till mig eller en kommentar i någon av blogposterna. Vill du veta mer om mig kan du läsa min mer personliga blogg, disruptive.nu, där jag bloggar om internet och entreprenörskap med min kompis Peter. Där skriver jag om sådant här: http://disruptive.nu/2009/05/01/jag-alskar-internet/

  Christian Rudolf
  0708140833

  • Hej Christian!

   Jag haft lite mycket omkring mig på sista tiden så jag har inte haft tid att läsa dina bloggposter. Nu har jag som hastigast kollat lite på vad du skriver om. Jag kan direkt säga att program som släktband intresserar mig inte. Jag har provat både släktband och något annat liknade som jag nu inte kommer ihåg namnet på. Jag tycker inte de har så mycket att göra med släktforskning utan mest för att hålla kontakt med släkten och då fungerar ju Facebook och liknade program lika bra.

   Jag håller dock med om att Internet är en fantastisk resurs när det gäller släktforskning. Framför allt de sajter som erbjuder inskannade dokument så som SVAR, Genline och Arkiv Digital. Själv har jag mest använt Genline men även SVAR och jag har provat på Arkiv Digital som har en otrolig kvalité på sina dokument. Sedan är ju Nättidningen Rötter ett måste med bland annat sitt forum där man kan skriva och få hjälp av andra forskare. Sedan finns ju en mängd andra hemsidor som enskilda släktforskare lagt upp för att presentera sin forskning.

   Själv funderar jag mycket på hur man ska kunna presentera sin forskning på ett trevlig och informativt sätt. Att bara lägga upp ett släktträd eller en antavla på Internet blir nog i torftigaste laget för dem som själva inte är insatta i släktforskning. Har ingen riktigt bra lösning så än så länge så får min hemsida och denna blogg duga.

 7. Hej Brizzlo!

  Jag är av gribergsläkt. Har sett att du undrar över en trädgårdsmästare Griberg runt 1790. Kan det vara den trädgardsmästare Nils Griberg som jag hittat i Björskog(U län)1765-1769(kanske längre)men en fru som heter Anna Örn?

  • Min trädgårdsmästare heter Johan i förnamn och hans hustru Brita Andersdotter. De de ska ha gift sig 1781 enl hustruns dödsnot 1796 i Villberga (C) men jag vet inte vart. Hon är då änka och mannen uppges dött 1792 och var trädgårdsmästare på Carlberg. Det ända stället där jag hittat familjen är i husfl mellan 1788 och 1790 i Skuru, Danviks Hospital och Sicklaö (AB). Jag vet alltså inte vart och när Johan Griberg är född. Kan Nils vara hans far?

 8. Jag har hittat två barn till Nils och Anna, Gustaf född 1765 och Maria Christina född 1769. Om vi ponerar att din Johan var cirka 25 år när han gifte sig 1781 så var han född omkring 1756. Det är möjligt att Johan är son till Nils. Jag ska forska vidare.

 9. Hej! Vilken fin o intressant blogg du har! Själv släktforskar jag sedan många år tillbaka men har inte använt mig av datorn lika länge! Därför håller jag nu på med ”hästjobbet” att lägga in alla uppgifter i Disgen 8.2 vilket fungerar hyfsat. Dock har jag lite problem med att få en bra struktur på källhänvisningarna. Jag har frågat flera andra vana användare om de har något knep eller tips men inte fått något användbart! Hur gör du? Jag läste att du oxå haft det rörigt i början men nu fått en bättre struktur – kan du dela med dig!? Gott Nytt År önskar Ingrid

  • Gott Nytt År Ingrid!
   Jag har i stort sätt gjort som de beskriver i handledningen till Disgen 8. Fast jag har för tydlighetens skull även skrivit ut källans sockennamn. Alltså t ex AI:1 Ekebyborna (E).Däremot har jag inte skrivit ut datum utan bara siduppslaget eftersom det kan finnas flera notiser på samma uppslag som jag hänvisar till. Det blir tillräckligt mycket ändå att hålla reda på. Ofta skriver jag även av det som är intressant ur källa för att senare snabbt kolla vad det vad som verkligen stod. Det är svårt att beskriva så hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

   Tack för berömmet 🙂

   /Britt

 10. Hej =) Såg nyss denna sida då jag sökte på namnet Griberg. Min fästman heter Griberg och att det ända som han vet från sin släkt , är att dom har en trädgårdmästare i släkten. Såg att du hade skrivit om en Gribergare som var trädgårdsmästare . Tror kanske inte att den är han , men kul ialla fall =)
  MVH Felicia

 11. Hej!
  En av mina anor är Anna Fredriksdotter född 1794, dotter till soldaten Fredrik Flink och syster till din ana Maja Fredriksdotter.
  Då och då googlar jag på Fredrik Flink eftersom jag kört fast på honom. Annas öde fascinerar mig. Hon fick inget lyckligt liv. Hennes son Sven Börjeson är min ff ff och han har berättat om sitt liv men inte mycket om sin mor som han förlorade när han var 12 år. Anna dog redan 1840 och jag ser på din sida att också Maja hade det svårt och dog relativt ung.
  Imorgon ska vi åka till Finketorp och se hur där ser ut,kanske vet någon var soldattorpet legat.
  Det skulle vara intressant att höra om du kommit vidare med vår gemensamme förfader Fredrik. På min hemsida https://gunvorsanor.wordpress.com/min-farfar-karls-slakttrad/
  har jag med Anna Fredriksdotter men jag har inte hunnit lägga in hennes föräldrar eftersom det tog ett tag innan jag, via födelseböcker, bouppteckningar mm, fick klart för mig hur det var.
  Vänliga hälsningar
  Gunvor Waller

  • Vad kul att du hittade hit! Jag har tyvärr inte hittat något mer om Fredrik.

   Jag släktforskar fortfarande men ju längre bak man kommer desto längre tid tar det. När jag uppnått mitt nya mål ska jag uppdatera mina rön men det verkar ta tid 🙂

   /Britt

   • Fredrik är en besvärlig nöt att knäcka.
    Vi åkte runt lite i Östergötland häromdagen. Vid vägen upp till Finketorps gård ligger ett knekttorp. Undrar om det var där Anna och Maja hade sitt föräldrahem?
    Gunvor

 12. Det föddes två Anna Fredriksdotter i Hogstad det året,det har ställt till det för mig och tagit mycket tid.
  MVH
  Gunvor

 13. Hej!
  Jag hoppas att det är ok att jag ber er hjälp på detta forum.
  Jag arbetar på MyHeritage och vi söker alltid erfarna forskare som kan skriva blogginlägg åt oss.
  Inlägget kan handla om fynd ni gjort i er forskning eller sökmetoder ni använt. Det kan handla om ett historiskt yrke eller en händelse. Allt som har med släktforskning eller samhällshistoria att göra är uppskattat!
  Om ni är intresserade så kan ni skicka mejl till sofie.blaugrund@myheritage.com eller skicka ett medelande på FB.
  Tack!!!
  MVH,
  Sofie Goldmeier


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: